Du är här

Ringa via Internet

Om du inte har tillgång till en texttelefon kan du ändå ringa via Texttelefoni via Internet. Det spelar ingen roll var du är, du kan vara i Sverige eller utomlands, exempelvis på en resa.

Från Internetportalen kan du ringa till taltelefoner på samma sätt som du gör från en texttelefon. Observera att det inte går att ringa till en annan texttelefon och man kan inte heller ta emot samtal. Funktionerna Höra Direkt och Tala Direkt finns inte på Internetportalen.

Ringa via Google Talk

Nu kan man nå förmedlingstjänsten Texttelefoni via Google Talks chatprogram eller direkt i din gmail, via det som kallas hangouts.

  1. Skapa ett mail-konto kostnadsfritt på www.gmail.com, men max 15 tecken långt användarnamn, annars fungerar det inte.
  2. Lägg till texttelefoni@gmail.com som vän.
  3. Börja chatta! När du skriver till texttelefoni i din chat (också kallad hangout) så kommer du att bli kopplad till en förmedlare.
  4. Sedan är det bara att göra som vanligt. Skriv vem du vill ringa och sedan fortlöper det som vanligt.

Ett tips är att ladda ned Google Talks egna chatprogram, det finns även till din mobiltelefon och är helt kostnadsfritt.

Kostnader för mobil- och datatrafik kan tillkomma.

Läs mer här: http://www.google.com/hangouts/

Vad kostar det?

Inget. Att ringa via Förmedlingstjänsten Texttelefoni är helt kostnadsfritt. Detta medför dock att vi ej längre skickar sms, fax eller ringer nummerupplysning eller andra betalsamtal.

Svenska