Använd tjänsten Texttelefoni.se

Vill du läsa texten till filmen finner du den här.


Texttelefoni.se gör det möjligt för personer med hörselnedsättning, dövhet, dövblindhet och talsvårigheter att ringa och ta emot samtal.

Förmedlingstjänsten kan användas för att ringa privatpersoner, företag, organisationer och nödsamtal till 112.

Det fungerar lika bra för dig som är talande och vill ringa till någon med hörselnedsättning eller talsvårigheter oavsett om du ringer privat, från ett företag eller från en organisation.

Texttelefoni.se förmedlar samtal både på svenska och engelska.

Du kan ringa så mycket du vill, när som helst på dygnet och året runt. Du behöver inte registrera ett användarkonto för att ringa.

Samtal till och från Texttelefoni.se förbokas inte. Förmedlingstjänsten fungerar via mobiltelefon, surfplatta, dator, texttelefon och med en stationär telefon. Den fungerar även för dig som använder punktskrift.

Alla samtal via Texttelefoni.se är helt kostnadsfria. Du behöver alltså inte betala några samtalskostnader när du får samtal förmedlade via Texttelefoni.se. Det går dock inte att ringa till betalnummer och det går inte att betala annonser på sidor som till exempel Blocket. Det är även kostnadsfritt att ringa samtal med Texttelefoni.se till och från utlandet.

PTS övriga kommunikationstjänster:

Bildtelefoni.net

Teletal.se

118400.se

 

Tjänsten utförs av Samres AB på uppdrag av Post- och telestyrelsen (PTS).